Vádemelés

2022.08.23. 08:17

Rendszeresen meglopta és házuk felgyújtásával is megfenyegette szüleit a halasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban és zaklatás mellett kábítószer birtoklás, jármű önkényes elvétele, valamint lopás miatt is vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki miután rendszeresen meglopta, házuk felgyújtásával fenyegetőzve tartotta szüleit rettegésben. Apját emellett a torka elvágásával is megfenyegette, hogy a feljelentés tételében megakadályozza.

baon.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvívője elmondta, a vagyontalan, csavargó életmódot folytató kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – rendszeresen kábítószert és alkoholt fogyasztott, megélhetését pedig részben lopásokból biztosította. Szülei szívességből engedték, hogy felnőttkorú fiuk a családi házukban lakjon, ő azonban ezzel visszaélve, 2021 júniusától mintegy fél éven át rendszeresen meglopta őket. 

A vádlott minden mozdítható dolgot, így festményt, porcelán figurát, háztartási gépeket, mobiltelefont, de még mosogatószekrényt is ellopott, majd eladogatott, több mint 700 ezer forinttal károsítva meg szüleit.

A vádlott azért, hogy szüleit rettegésben tartsa, többször a házuk felgyújtásával fenyegette meg őket, ami komoly félelmet keltett bennük, mivel nem sokkal korábban a vádlott jelenlétében az ingatlanukban ismeretlen körülmények között tűzeset történt.

A bódult állapotban lévő vádlott 2022 januárjában egy alkalommal életmódja miatt szóváltásba keveredett az apjával, akitől ekkor pénzt is kért volna. Mivel az apja visszautasította, a vádlott szidalmazni kezdte. Amikor a sértett utalt a korábbi lopásokra és távozásra szólította fel fiát, kilátásba helyezve a feljelentését, a vádlott megfenyegette, hogy ha kihívja a rendőrséget, leszúrja. 

Nyomatékot adva fenyegetésének, a vádlott felkapott a konyhapultról egy kést is és azzal elindult az apja felé, azonban az anyja közéjük állt, így a vádlott letette a kést.

A férfinak egy további gépkocsi feltörés mellett amiatt is felelnie kell, mert 2021. november 6-ra virradóra egy kiskunmajsai telepen, az indítókulcsokat magához véve egymás után két ott parkoló autót is elkötött, hogy kocsikázzon. Az egyik járművet még visszavitte a telephelyre, a másikkal azonban egy villanyoszlopnak ütközött és 4 millió forint kárt tett benne.

Az ügyészség a férfit kényszerítés hatósági eljárásban bűntette mellett többrendbeli lopás és jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint zaklatás és kábítószer birtoklás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában