Galériával

2022.08.30. 20:40

Leszakadt a vontatmány egy kamionról Kiskőrösön: beterítette a szőlő az úttestet

Baleset érte kedd délután az egyik izsáki fuvarozó cég kamionját, amely több mint húsz tonna szőlőt szállított volna Kecelre. Kiskőrösön leszakadt a szerelvény hátsó része és a vontatmányon lévő szőlő egy része a megbillent tartályokból az úttestre zúdult.

Pozsgai Ákos

Az úttestről összelapátolták a szőlőfürtöket

Fotó: Pozsgai Ákos

A József Attila utcán történt a baleset, személyi sérülés nem történt, a műszaki mentés miatt azonban több órára teljes szélességében lezárta az utat a rendőrség.

A kamion az Izsákon szüretelt több mint húsz tonna szőlőt szállította volna egy keceli pincészethez, amikor történt a baleset. Eddig tisztázatlan okok miatt a pótkocsi rögzítésénél tört el egy alkatrész, ami miatt a vontatmány leakadt a kamionról és félig az útszélére borult.

A tartályokból a szőlő egy része az úttestre zúdult, a többit markolóval szedték át az időközben megérkező másik tartályokba.

A végén az úttestről is összelapátolták a szőlőfürtöket, a művelet órákig tartott, az úttestre folyt szőlőlé nagy része a pedig a csapadékelvezető csatornába csordogált.

A sérült kamion a kerekein el tudta hagyni a helyszínt és a pótkocsit is el tudták vontatni. A közútkezelő megkezdte a ragacsos szennyeződés eltávolítását az út felületéről, ezért kérik az arra haladókat, hogy körültekintően közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában