Bács-Kiskun megye

2022.08.17. 16:19

Körültekintő közlekedésre figyelmeztet a katasztrófavédelem

2022-ben Bács-Kiskun megyében eddig összesen kilenc vasúti balesethez riasztották a tűzoltókat. Minden tűzoltói beavatkozást igénylő káreseménynél az állampolgárok életének megmentése és biztonságának, vagyontárgyainak megóvása a legfontosabb feladat.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Knap Zoltán

A vasúti balesetek döntő többsége személyi sérüléssel jár, melynek mértéke lehet könnyű, súlyos és lehet tragikus. Fokozottan figyeljünk, hiszen a vonattal való ütközés következtében az embereknek rosszak a túlélési esélyeik!

A nyári szünet, a szabadságolások ideje alatt sok ember indul útnak – kerékpárral, motorkerékpárral, autóval – és választja programként a városnézést, a városokon kívüli túrázást. Ebben az időszakban is fokozottan figyeljünk! Fontos, hogy mindenki a saját és családja biztonsága érdekében vegye komolyan az óvintézkedéseket, a vasúti átjárókat figyelmesen közelítsék meg, mindig győződjenek meg róla, hogy biztonságban át tudnak haladni rajta – írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!