Határvédelem

2022.08.13. 07:25

Kettőszáztizenöt határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 666 határsértőt tartóztattak fel és 298 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 29 esetben összesen 215 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Bácsborsód, Balotaszállás, Bátmonostor, Csikéria, Gara, Katymár, Kelebia, Kiskunhalas, Kisszállás, Kunbaja, Madaras és Vaskút közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 387 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Deszk, Kistelek, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Zsirán és Győrben 15; Pest megyében 2 esetben, Inárcsnál és Szigetszentmiklósnál 11; Vas megyében 1 esetben, Jánosházán 17; Budapesten 4 esetben 21 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 6 esetben 66, Csongrád-Csanád megyében 16 esetben 232 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 9 esetben indult büntetőeljárás embercsempészés miatt.

A járőrök 2022. augusztus 12-én 0 óra 30 perckor Röszke közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M5-ös autópályán ellenőrzés alá vontak egy 43 éves bolgár férfit, egy német honosságú személygépkocsi vezetőjét. A járműben négy, magát török állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában