Baja

2022.08.05. 09:55

Két társát bízta meg a migránsok fuvarozásával, vádat emeltek ellenük

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt három férfi ellen, akik arra vállalkoztak, hogy a déli határtól több illegális migránst az osztrák-magyar határ közelébe szállítanak. Az egyik vádlott bízta meg és irányította a migránsok szállítását vállaló két társát, valamint a szállítást előfutóként is biztosította volna, azonban a rendőri intézkedés miatt a csempészek nem jutottak messzire.

baon.hu

Fotó: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlott ismeretlenül maradt megbízója kezdeményezésére és irányítása alapján megbízta két társát, hogy a szerb-magyar államhatáron meg nem engedett módon átlépő személyeket Ausztriába szállítson. Egyikük részére gépjárművet is bérelt, majd a két társát autóval a határig kísérte, a szállítás zavartalanságát pedig előfutóként akarta biztosítani.

A két szállító a határ közelében egy földes útra hajtott, azért, hogy a társuk által megadott helyen a Magyarországra illegálisan belépett személyeket felvegyék. Az egyik vádlotthoz hárman szálltak be, majd a két férfi ezután a járművekkel elindult Ausztria irányába, azonban az 55-ös számú főútra kanyarodásukat követően a rendőrjárőrök a migránoksat szállító férfit igazoltatták és tetten érték.

A vádlottak a szállítás sikeres végrehajtása esetén pénzbeli juttatásban részesültek volna.

Az ügyészség a három férfit több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában