Métereken át vonszolták az asszonyt

2022.08.31. 11:02

Két rottweiler támadt egy nőre Halason, a combja felső részéből egy darabot kiharapott az egyik kutya

Súlyos kutyatámadás történt hétfő délelőtt Kiskunhalason, az Alsóvárosban. Két megvadult rottweiler támadt egy nőre, akit marcangoltak és métereken át vonszoltak, az asszonyt azonnal meg kellett műteni. A közelben más emberekre is rátámadtak a kutyák.

Pozsgai Ákos

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A halasi rendőrök Pirtón egy vámosokat ért balesetnél biztosították a helyszínt, amikor riasztották őket Kiskunhalasra, a Sólyom utcába, ahol két megvadult kutya rátámadt egy nőre. Információk szerint az asszony zöldséget vitt az egyik közeli szomszédba egy idős férfinak. Amikor a ház kapujához ért, valahonnan megjelent az utcában két kutya. Előbb a nő táskáját szaglászták, majd a lábát kezdték marcangolni az erős testfelépítésű kutyák.

Szemtanúk elmondása szerint a combjába haraptak bele a kutyák, métereken át vonszolták a segítségért kiáltozó asszonyt. Egy közelben lakó férfi sietett a segítségére, egy lapáttal kergette el a megvadult kutyákat, majd hívta a mentőket és a rendőröket.

Más szemtanúk elmondása szerint a Szász Károly utca felől jöttek a kutyák, előtte másik két emberre is rátámadtak, majd a Sólyom utcai támadás után a Petőfi utcán egy másik nőt is megtámadtak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés után a rendőrök azonnal a megadott helyszínre mentek, a halasi gyepmester segítségével befogták a két kutyát. Rövid idő alatt a kutyák tulajdonosát is sikerült megállapítani, az ügyben súlyos testi sértés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, a történteket büntetőeljárás keretében vizsgálják a nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában