Bűncselekmény

2022.08.23. 11:42

Két évre ítélték a Majsánál elfogott ukrán embercsempészt

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban 2 év börtönre és 4 évre kiutasított egy 40 éves Szlovákiában élő ukrán állampolgárságú férfit, akit embercsempészés miatt állított bíróság elé a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a férfi 2022. július 21-én a szerb-magyar államhatár közelében a tulajdonában lévő szlovák honosságú személygépkocsiba 4 migránst vett fel azért, hogy őket Ausztriába szállítsa, azonban Kiskunmajsa külterületén közúti ellenőrzés keretében a járművet feltartóztatták.

A migránsok fejenként 15.000 eurót helyeztek letétbe, illetve adtak át az eljárás során ismeretlenül maradt szervezőknek azért, hogy Ausztriába történő szállításuk biztosított legyen. Ebből összegből a vádlottnak 1.800 euró jutott. A megbízást egy közösségi alkalmazáson keresztül kapta azzal, hogy telefonon továbbított instrukciók alapján kell a szállítást végeznie. A megbízó személye ismeretlenül maradt.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában