Csávoly / Bácsbokod

2022.08.16. 08:15

Huszonhét migránst tuszkolt a furgonjába egy 18 éves embercsempész

Csávolynál fogták el a rendőrök a 18 éves szlovák embercsempészt.

baon.hu

A furgont egy szlovák férfi vezette.

Forrás: police.hu

A Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Csávoly térségében kedden 2 óra 35 perckor intézkedés alá vontak egy cseh rendszámú furgont, amelyet egy 18 éves szlovák férfi vezetett. Rajta kívül a járműben 27 külföldi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában