Kék hír

2022.08.11. 16:44

Több külföldi menekült el a rendőrök elől Balotaszállásnál, helikopterrel is keresték őket

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai csütörtökön 10 óra 55 perckor Balotaszállás térségében megállítottak egy kisteherautót, amelyet egy svéd férfi vezetett. A megállását követően több migráns is kiszállt a járműből és elszaladt. A határsértők felkutatása érdekében a Készenléti Rendőrség helikopterét is bevonták, melynek segítségével 34 illegális migránst találtak az egyenruhások. A határsértők szír, tunéziai és török állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – közölte a rendőrség.

Mint írják, a gyanú szerint a 29 éves svéd sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában