Óriási bírságot kapott

2022.08.17. 12:03

A megengedett 50 helyett 139 kilométer/órával közlekedett egy férfi Kecskeméten

Bács-Kiskun megyében a rendőrök kiemelt feladatuknak tartják a jogsértő módon közlekedők kiszűrését a balesetek megelőzése érdekében.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

Kirívó eset is volt ezúttal:

A police.hu-n közölte a rendőrség, hogy Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2021. augusztus 12-én 13 óra 14 perckor Kecskeméten, a Kakukkfű utcában sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami a lakott területen belüli megengedett legnagyobb sebességet – 50 kilométer/óra – átlépve, 139  kilométer/órával közlekedett. A sofőrt megállították a szolgálati gépkocsival a rendőrök. A 34 éves autóvezető 300 ezer forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot kapott.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

A 34 éves autóvezető 300 ezer forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot kapott.
Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában