Tűzeset

2022.08.18. 13:03

A kecskeméti hivatásos tűzoltókat is riasztották a táborfalvai lángokhoz

Csütörtök délután kigyulladt az aljnövényzet Táborfalva térségében, a helyszínre több település tűzoltóit riasztották. Száz hektárra terjedt ki a tűz.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Frissítés (10:55):

A feltámadt szél miatt kihatolt a tűz a körülhatárolt területről Tatárszentgyörgy térségében, ahol még csütörtök délelőtt gyulladt ki az aljnövényzet, a magas fű, a bozótos, fás terület. Kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a tűzoltók a lángok elfojtásán. Jelenleg mintegy ezer hektáron ég a tűz, lombkoronaégést és az aljnövényzet égését tapasztalják. A dabasi, a monori, a ceglédi, a székesfehérvári, a nagykátai, a dabasi és a kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók dolgoznak a területen, az oltási munkálatokhoz ismét kérték a honvédségi helikoptert is.

Frissítés (05:53):

Megakadályozták a lángok továbbterjedését Táborfalva térségében, Tatárszentgyörgy és Örkény között, ahol kigyulladt az aljnövényzet, a magas fű, egy bozótos, fás terület. Mintegy hétszáz hektárra terjedt ki a tűz, amelyet a Pest megyei tűzoltósági főfelügyelő irányítása mellett, kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal folyamatosan oltanak a dabasi, a monori, a nagykátai, a ceglédi, a fővárosi és a székesfehérvári hivatásos, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók. Az egységek felszámolják a beizzásokat. A munkálatokban honvédségi tűzoltók is részt vesznek, és honvédségi helikopterek is segítették a tűz oltását.

Frissítés (19:59):

Folyamatosan oltják a tüzet Táborfalva térségében, Tatárszentgyörgy és Örkény között, ahol ég az aljnövényzet, a magas fű, egy bozótos, fás terület. Drónos felderítés alapján mintegy hatszáz hektárra terjednek ki a lángok, amelyeket több mint hetven tűzoltó olt. Huszonöt tűzoltójármű van a helyszínen. A munkálatokat, amelyeket a Pest megyei tűzoltósági főfelügyelő irányít, honvédségi tűzoltók és honvédségi helikopter, valamint erőgépek is segítik.

Frissítés (16:44):

Mintegy száz hektáron ég az aljnövényzet és a magas fű Táborfalva térségében, Tatárszentgyörgy és Örkény között. A dabasi, a monori, a kecskeméti, a ceglédi. a szigetszentmiklósi, a fővárosi, a nagykátai, a kiskunfélegyházi és a szentendrei hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a Pest megyei tűzoltósági főfelügyelő irányítása mellett, nagy erőkkel, folyamatosan oltják a lángokat. A munkálatokat honvédségi tűzoltók és honvédségi helikopter, valamint erőgépek is segítik. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Korábban írtuk:

Kigyulladt az aljnövényzet Táborfalva térségében, egy Tatárszentgyörgy és Örkény közötti területen. Több hektárt érintenek a lángok, amelyeket a dabasi, a monori és a kecskeméti hivatásos tűzoltók oltanak. Egy ceglédi egység és a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is elindult a tűzesethez. A tűzoltás idejére lezárják az 5205-ös út egy szakaszát – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában