Kék hírek

2022.07.21. 18:11

Ukrán embercsempészt fogtak el Kiskunmajsánál

A férfit őrizetbe veszik, a migránsokat pedig meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi-Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai Kiskunmajsa térségében csütörtökön 17 óra 10 perckor intézkedés alá vontak egy személyautót, amelyet egy 40 éves ukrán férfi vezetett. Rajta kívül a járműben 4 külföldi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – írja a police.hu.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában