Illegális bevándorlás

2022.07.03. 10:19

Több mint nyolcvan határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 543 határsértőt tartóztattak fel és 48 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 82 határsértőt tartóztattak fel  Akasztó, Kecskemét belterületén, valamint Bácsbokod, Bátmonostor, Csikéria, Dunafalva, Kelebia, Mélykút, Vaskút külterületén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 378 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét, Zsombó közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében 3 esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Tatabánya és Komárom közigazgatási területén.

Tolna megyében 2 esetben összesen 12 határsértőt tartóztattak fel Szedres és Nagydorog közigazgatási területén. Vas megyében 3 esetben összesen 18 határsértőt tartóztattak fel Ják, Nárai és Szombathely külterületén. Mohácson 3, Lökösházán 1, Budapesten 3, Sopronkövesden 6, Hegyeshalomban 4, Csörnyeföldben 11 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, bangladesi, eritreai, indiai, iraki, kameruni, líbiai, marokkói, nepáli, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 4 esetben összesen 48 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7 ember ellen indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában