Iránytű díj

2022.07.04. 13:51

Országos elismeréssel díjazták Maklári Fruzsina, kiskőrösi mentőtiszt munkáját

Az Országos Mentőszolgálat Iránytű díj kitüntetéseket adott át a közelmúltban Budapesten. A díjat a bajtársaik által legjobbnak tartott mentődolgozók kapták. Az országban régiónként egy mentős vehette át a kitüntetést, a díj átadásának célja a példamutató helytállás elismerése.

Pozsgai Ákos

Maklári Fruzsina mentőtiszt vehette át az Iránytű díjat. Fotó: Kiskőrösi Mentő Alapítvány közösségi oldala

Az Iránytű díjban elsősorban az Országos Mentőszolgálat azon munkatársai részesülnek, akik elismerésre méltó munkájukkal, példamutató teljesítményükkel és a közösségért végzett tevékenységükkel a többi dolgozó, és különösen a fiatalok példaképévé válhatnak. A példaadó helytállás, az értékhordozó viselkedés szimbóluma. Idén a Dél-Alföld régióból a kiskőrösi mentőállomás fiatal munkatársa, Maklári Fruzsina mentőtiszt kapta meg az Országos Mentőszolgálat Iránytű díját. Az elismerést dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója adta át az Országház Felsőházi termében tartott központi ünnepségen.

Maklári Fruzsina 2018-ban szerezte meg a mentőtiszti oklevelét a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, ugyanebben az évben kezdett el dolgozni a kiskőrösi mentőállomáson kivonuló mentőtisztként. Igyekszik folyamatosan fejleszteni a szakmai tudását, azóta mesterképzésen további képesítést szerzett.

Szintén a kiskőrösi mentőállomás munkatársai, Gardalits Norbert mentőtiszt, Mezőfi János mentőgépkocsivezető, Rohoska István mentőtechnikus és Vörös Ferenc mentőápoló az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföld régió igazgatójának dicséretében részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában