Határvédelem

2022.07.04. 09:20

Nyolcvanhét határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 464 határsértőt tartóztattak fel és 33 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

fotó: Illusztráció/police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 12 esetben összesen 87 határsértőt tartóztattak fel  Bácsbokod, Balotaszállás, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kiskunmajsa, Kunbaja, Tataháza és Újmohács területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 327 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén.

Győrben és Várbalogon összesen 5, Budapesten 2, Újhartyán, Cegléd és Monor területén összesen 43 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, líbiai, iraki, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 4 esetben összesen 33 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 1 esetben 13 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 3 esetben 20 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában