Tűzeset

2022.07.13. 20:24

Erdő gyulladt ki Csemőnél

Egy tanyát is veszélyeztet a tűz.

Baon.hu

Forrás: PMKI Cegléd HTP

Frissítés (10:42):

Csámpai Attila tűzoltó százados, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, nagy területen kapott lángra az erdő aljnövényzete szerdán délután Csemő külterületén. A tűz s szárazság miatt gyorsan terjedt, tanyákat, lakóházakat veszélyeztetett. A helyszínre több településről, nagy erőkkel vonultak a tűzoltók. Tizenkét autóval, közel ötven tűzoltó órákon át küzdött a lángok oltásán, illetve a tűz továbbterjedésének a megakadályozásán, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az oltás során az egységek az egyik tanya udvarán kettő felhevült ipari gázpalackot találtak. 

Az oxigén palackot sikerült a tűzoltóknak visszahűteni, az acetilén gázpalackban azonban a hő hatására a kémiai folyamat elindult, ezért azt a rendőrség mesterlövészeinek kellett hatástalanítani. 

A tűz százötven hektáron pusztított.

Frissítés (21:40):

Mintegy harmincöt-negyven hektárra terjed ki az a tűz, amely Csemő külterületén, a Mizsei út közelében keletkezett. Három tanyát és egy melléképületet is érintenek a lángok, amelyeket a kecskeméti, a szolnoki, a nagykátai, a dabasi, a monori, a szigetszentmiklósi és a ceglédi hivatásos, valamint a lajosmizsei és a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók oltanak. A munkálatokat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Egy tanyánál hegesztőpalackokat találtak, ezek egyikét mesterlövész hatástalanítja majd. A tűz nagy részét már körülhatárolták, de a belsejében még izzás van, és több helyen újra felcsapnak a lángok.

Korábban írtuk:

Kigyulladt az erdő Csemő külterületén, a Mizsei út közelében. Mintegy húsz hektárra terjed ki a tűz, amely egy tanyát is veszélyeztet. A kecskeméti, a szolnoki, a nagykátai, a dabasi, a monori, a szigetszentmiklósi hivatásos, valamint a lajosmizsei és a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók oltják a lángokat. A munkálatokat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja – írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában