Bács-Kiskun

2022.07.18. 09:30

Kerüljük el a szabadtéri tűzgyújtást!

Megyénkben rövid időn belül kétszer érkezett jelzés olyan erdőtüzekkel kapcsolatosan, melyeket csak nagy létszámú tűzoltó volt képes megfékezni.

Tapodi Kálmán

Felvételünk a szerdai soltszentimrei lángoknál készült. Fotó: Pozsgai Ákos/archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról már korábban beszámoltunk, szerdán a hatalmas területet érintő tűzben Soltszentimrénél, egy lovasmajor több épülete is kigyulladt. Egy ember életét vesztette a tűzben. A lángokat pénteken sikerült megfékezni.

Csütörtökön pedig Kecskeméten, a Matkó tanyánál borult lángba több hektár területen a fenyves, a lángokat pénteken sikerült megfékezni.

– A további esetek megelőzése érdekében felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy fokozott figyelemmel járjanak el a szabadtéri tevékenységük során! Fontos, hogy a most tapasztalható száraz időszakban ne veszélyeztessék tűzgyújtással járó tevékenységükkel, rendezvényeikkel környezetüket! – hívta fel a figyelmet honlapján a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában