Segítségnyújtás

2022.07.20. 14:09

Rendőrök mentették meg a tompai balesetben megsérült motorost

A Kiskunmajsai Rendőrkapitányság, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Rendőrkapitányság Járőr- és Őrszolgálati Alosztály két rendőre kutyás képzésen vett részt kedden Tompán. A járőrök a nap folyamán – 11 óra tájt – nagy csattanást hallottak, ezért kiszaladtak a továbbképzés helyszínéről és látták, hogy közlekedési baleset történt mellettük az 53-as számú főúton.

Tapodi Kálmán

A közelben, továbbképzésen résztvevő rendőrök azonnal a motoros segítségére siettek

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, baleset egyik részese egy motorkerékpáros volt, aki a határátkelőhely irányából Kisszállás felé közlekedett szabályosan. Azonban a mellette besorolni szándékozó személyautó a hozzá kapcsolt pótkocsival nem biztosított neki elsőbbséget, így a motoros hátulról nekiütközött az autónak. A motort vezető 57 éves, halasi férfi eszméletét vesztette és a fejénél is megsérült. 

A rendőrök azonnal a bajbajutott segítségére siettek: Herpai Gábor rendőr törzsőrmester irányításával – aki másodállásban mentőtechnikusként dolgozik – Lakó Richárd rendőr  őrmester és Tóth György Gábor rendőr  törzsőrmester megkezdte az elsősegélynyújtást, míg Fazekas Máté rendőr  törzsőrmester áramtalanította a motort és letolta az útról. 

Nekik hála a mentőszolgálat munkatársai könnyedén hozzáfértek a sérülthöz, majd átvették annak ellátását. Végül kórházba szállították a súlyosan megsérült férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában