Vádemelés

2022.07.11. 10:12

A darkwebről beszerzett drogokat értékesített a bűnbanda Kecskeméten és környékén

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy 9 tagú bűnözői csoporttal szemben, akik a darkweben nagy tételben beszerzett kokaint, kannabiszt, speedport és extasy-tablettákat bitcoinnal fizették ki, majd kiporciózva elosztói hálózatukon keresztül Kecskeméten és környékén értékesítették.

baon.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a hét férfiból és két nőből álló drogkereskedői lánc ötlete és létrehozása ahhoz a két férfihoz köthető, akik korábbi munkahelyükön kollégákként dolgoztak és már akkor mindketten kábítószer-fogyasztók voltak. 2018 májusában arra jutottak, hogy mivel a kábítószerek beszerzése jelentős kiadással jár számukra, ezután nagyobb tételben vásárolnak majd, aminek jelentős részét szűk baráti körben terítik, így a saját fogyasztásukra szánt anyaghoz is olcsóbban jutnak hozzá. 

Az internet rejtett, illegális dolgokat is kínáló részén, az ún. darkweben különféle kábítószereket rendeltek nagy mennyiségben. 

Annak érdekében, hogy tevékenységük leplezve maradjon, a drogot a névtelenséget biztosító virtuális valutával, a bitcoinnal fizették ki. A két férfi együtt választotta ki a megrendelendő kábítószereket: főként LSD bélyegeket, speedport és extasy tablettákat. Egyikük a megrendelést és a futárszolgálatok segítségével kiszállított csomagok átvételét intézte, míg a beszerzett tételek kiadagolását együtt végezték a pénzügyi hátteret biztosító bűntárs lakásán. Az internetes beszerzés azonban nem mindig érkezett meg hozzájuk, ugyanis azt a NAV Repülőtéri Igazgatósága tíz esetben lefoglalta a szállítmányt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A darkweben kívül két másik nagykereskedő is szállított számukra drogot, majd a több forrásból beszerzett kábítószert ezután továbbértékesítési céllal szűk baráti körükben, szintén nagyobb tételben, a „barátság fokától” függően 1.500-3.000,- Ft/gramm áron értékesítették, további öt személyt bevonva az értékesítési láncba.

A két férfi 2018 júniusától, mintegy másfél év alatt, az általuk működtetett kábítószer-kereskedői hálózaton keresztül közel 8 kg amfetamint, 6000 db extasy-tablettát és LSD-bélyeget értékesített, amelyből 40 millió forintot meghaladó jövedelemre tettek szert. A kecskeméti rendőrök a vádlottak lakásainak és járműveinek átkutatása során a drogok mellett mérlegeket, simítózáras tasakokat, kémcsöveket és őrlőket is lefoglaltak.

A bűnözői csoportot létrehozó egyik férfi emellett a darkweben hamis 50 eurós bankjegyeket is rendelt, amiket azonban még kézbesítés előtt szintén lefoglaltak. Neki pénzhamisítás kísérlete miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a bűnözői csoport tagjait jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabásra, valamint vagyonelkobzásra tett indítványt. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában