Ítélethirdetés

2022.06.01. 08:06

Öt év börtönre ítéltek két szerb embercsempészt Kecskeméten

Öt év börtönre ítélt és tíz évre kiutasított Magyarországról a Kecskeméti Járásbíróság nem jogerősen két szerb férfit, akik hatvan illegális bevándorlót zsúfoltak be egy teherautó zárt, szellőzés nélküli rakterébe, és próbáltak meg Nyugat-Európába juttatni.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t arról tájékoztatta: az egyik férfi még 2019. december 19-én Kisszállás mellett vette fel a hatvan határsértőt, majd elindult velük Ausztria felé. A másik férfi személyautóval úgynevezett előfutóként hajtott a teherautó előtt az M5-ös autópályán.

A vádirat szerint a szír és afgán illegális bevándorlók a gépkocsi szellőzés nélküli rakterébe szálltak be, ahol nem voltak ülések, sem víz és élelmiszer, a jármű ajtaját pedig belülről ki sem lehetett nyitni.

Az embertelen körülmények között utazó migránsok Kecskemét térségében dörömbölni kezdtek, mivel elfogyott a raktérben a levegő. Az embercsempészek ekkor letértek a sztrádáról, Lajosmizsénél megálltak, és kiengedték utasaikat, akik szétszéledtek a városban. A két szerb férfi a teherautót hátrahagyva az előfutó autóval elmenekült.

A rendőrök a határsértőket a helyszínen, a két szerb férfit pedig később Mórahalmon fogták el.

A két férfit a Kecskeméti Járási Ügyészség embercsempészés miatt állította bíróság elé. Az ítélet nem jogerős.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában