Szombathely/Galériával

2022.06.17. 20:10

Ismét a halasi Csernák Zsolt lett a legerősebb hivatásos tűzoltó az országban

Pénteken délelőtt Szombathelyen álltak rajthoz azok a tűzoltók, akik részt vettek az idei „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi versenyen. A megméretésen több kategóriában és korosztályban versengtek az ország legkiválóbb tűzoltói, akik közül a magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Bács-Kiskun megyéből Csernák Zsolt, a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó őrmestere nyerte el.

Pozsgai Ákos

Csernák Zsolt három évvel ezelőtt is elnyerte a legjobban teljesítő magyar hivatásos tűzoltó díját Fotó: Szőke Péter/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Mintegy száz tűzoltó, köztük tizenöt külföldi versenyző állt rajthoz a Szombathely főterén kialakított akadálypályán. közülük női és férfi indulók egyaránt regisztráltak. A horvát, osztrák, román és szlovák indulók mellett az ország minden megyéjéből érkezett regisztráció hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóktól, a nem mindennapi erőpróbát több ezren kísérték figyelemmel a vasi megyeszékhelyen.

A verseny két pályán zajlott az elsőt teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékkel felszerelkezve kellett teljesíteniük a versenyzőknek. 

Agyban és izomban is erősnek kellett lennie a legerősebb tűzoltó címért induló versenyzőknek, akik a nap során több száz kilót mozgattak meg. A próbatétel erős fizikai megterhelést jelentett a sportolóknak, akik munkájukból adódóan így is percek alatt száguldottak végig a versenyfeladatokon.

A férfiak között a 30 év alattiak versenyében Popa Ioan (Románia) bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Avram Mihai (Románia) nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig Adrian Ficik (Szlovákia) futotta a legjobb időt. A nőknél 30 év alatt Rácz Andrea (Bátaszéki ÖTE) hódította el az elsőséget, a 30-40 közötti korosztály legjobbja dr. Ódor-Sápi Csilla (FKI XI. kerületi doktorszolgálat) lett, míg a 40 évnél idősebbek között Komáromi-Raisz Borbála (Szentendre Város ÖTE) nyerte el az első helyet.

A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Bács-Kiskun megyéből Csernák Zsolt tűzoltó őrmester a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról nyerte el. 

Az őrmester 2019-ben a Vas megyei Bükfürdőn rendezett kétnapos nemzetközi versenyen is elnyerte a legjobban teljesítő magyar hivatásos tűzoltó díját.

Az abszolút kategória magyar győztese ifjabb Bodó László (Kötél Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) lett, így ő vehette át a vándorkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában