Pozitív változás

2022.06.14. 09:19

Halasi vasúti átjárók: szabályosan közlekedőkkel találkoztak a rendőrök

Bács-Kiskun megyében immár harmadjára, most egy országos akció keretén belül ellenőrizték a vasúti átjárókat. Megyénkben egyetlen szabálytalankodóval sem találkoztak a rendőrök.

baon.hu

Fotó: police.hu

A Nemzetközi Vasútiátjárós Tudatosság Napja alkalmából a MÁV Zrt. felkérte a Magyar Rendőrséget egy közös akció végrehajtására, mely az ILCAD elnevezést kapta. Az akció fő célja a vasúti átjárók fokozott ellenőrzése, különös tekintettel az áthaladás szabályainak betartására. 

Ehhez csatlakoztak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2022. június 10-én – írja a police.hu. Őket a MÁV Zrt. Szegedi Területi Vasútbiztonság balesetvizsgálója, a főkapitányság két motoros járőre és a Készenléti Rendőrség munkatársai is segítették. Munkájuk során – a korábbiakhoz hasonlóan – többek között egy drónt használtak.

A rendőrök immár harmadik alkalommal ellenőrizték a vasúti közlekedési szabályok betartását a szárazföldön és a légtérből egyaránt, melynek sikerességét az is mutatja, hogy a négy órás akcióban egyetlen szabálytalankodóval sem találkoztak a megyei egyenruhások.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a továbbiakban is szabálykövető, balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában