Segítségnyújtás

2022.06.09. 16:08

Fürdőzők mentették meg egy idős asszony életét Kiskunmajsán

Szerdán kérték a mentők gyors segítségét a majsai strandra, ahol egy 70 év körüli asszonyhoz összeesett — olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Pozsgai Ákos

A bejegyzés szerint, több fürdőző is azonnal a nő segítségére sietett, mentőt hívtak és értesítették a személyzetet is. A tapasztalt mentésirányító betegvizsgálatra instruálta a szemtanúkat, miközben riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a szentesi mentőhelikoptert is. Mint írják, a beteg ekkor már nem lélegzett, ezért a telefonon kapott utasítások szerint, a helyszínen tartózkodók rögtön megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a nő életéért. A perceken belül helyszínre érkező bajtársak emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül rövid időn belül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában