Nébih

2022.06.21. 15:04

Bács-Kiskun megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Az intézkedés Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti – írja az MTI .

MTI

Fotó: Shutterstock.com/llusztráció

A tűzgyújtási tilalmat az indokolja, hogy az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt megnőtt a tűzek kockázata – adta hírül a Nébih.

Mint írták: az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért négy megyében jelentősen megnőtt a tüzek keletkezésének esélye.

Az előrejelzések alapján az elkövetkező időszakban is folytatódik a meleg időjárás – fűzték hozzá.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképek nyújtanak további tájékoztatás – áll a Nébih közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában