Határvédelem

2022.05.14. 08:13

Több mint száz határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 487 határsértőt tartóztattak fel és 299 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Illusztráció Fotó: police.hu

Illusztráció Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 22 esetben összesen 122 határsértőt tartóztattak fel Bácsszentgyörgy, Balotaszállás, Kunbaja, Csikéria, Kunbaja, Kiskunfélegyháza, Kalocsa, Homorúd, Tompa, Kelebia, Hercegszántó és Vaskút közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 40 esetben összesen 357 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kübekháza, Makó, Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.

Baranya megyében 2 alkalommal, Mohácsnál 5; Tolna megyében 1 alkalommal, Szekszárd belterületén 3 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, szomáliai, jemeni, tunéziai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 13, Csongrád-Csanád megyében 10 esetben a rendőrök összesen 299 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 esetben embercsempészés és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában