Határvédelem

2022.05.27. 07:20

Tíz településen intézkedtek a határvédők Bács-Kiskun megyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 555 határsértőt tartóztattak fel és 256 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

fotó: Illusztráció/police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 162 határsértőt tartóztattak fel Dávod, Dunafalva, Kiskunfélegyháza, Jakabszállás, Kelebia, Balotaszállás, Dunafalva, Csikéria, Tompa és Hercegszántó közigazgatási területén – írja police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 333 határsértőt tartóztattak fel Deszk, Kiszombor, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Szeged, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Sopronkövesdnél és Győrben 31; Pest megyében 1 alkalommal, Szigetszentmiklósnál 15; Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Ács külterületén 5; és Budapesten 3 alkalommal, a Nyugati pályaudvaron 9 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során koszovói, palesztin, algériai, jemeni, szomáliai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, marokkói, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 8, Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 256 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 esetben embercsempészés és 3 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában