Határvédelem

2022.05.11. 08:25

Száznegyvenhárom határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 409 határsértőt tartóztattak fel és 444 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 143 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Kelebia, Tompa, Kisszállás, Újmohács, Dunafalva, Balotaszállás, Csikéria, Gara, Bácsszőlős és Katymár közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 252 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Kiszombor, Szeged-Gyálarét, Üllés és Ruzsa közigazgatási területén.

Békés megyében, Orosháza külterületén 2, Győr-Moson-Sopron megyében, Röjtökmuzsaj külterületén 9, Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán 1, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság illetékességi területén, Mohácsnál 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, pakisztáni, palesztin, marokkói, albán, tunéziai, iraki, algériai, indiai, kurd, iráni, szomáliai, jemeni, líbiai, szenegáli, és elefántcsont-parti állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 10, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben a rendőrök összesen 444 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 fő ellen embercsempészés, egy esetben tiltott határátlépés miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában