Határvédelem

2022.05.21. 07:30

Százharminchét határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 532 határsértőt tartóztattak fel és 342 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 16 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Nagybaracska, Gara, Petőfiszállás, Bátya, Kunbaja és Hercegszántó közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 365 határsértőt tartóztattak fel Klárafalva, Pusztamérges, Csengele, Szatymaz, Röszke, Szeged, Szeged-Szőreg, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Harka és Győr külterületé 16; Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Tatánál 11; Tolna megyében 1 alkalommal, Bátaszéknél 2 és Vas megyében 1 alkalommal, Kisunyom külterületén 1határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, koszovói, algériai, szomáliai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 4, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben a rendőrök összesen 342 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában