Drogkereskedés

2022.05.03. 08:31

Sokkolóval és bicskával kényszerítette fizetésre kiskorú áldozatait a jánoshalmi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített zsarolás, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Jánoshalmán kiskorú vevőinek „kristály” néven ismeretlen összetételű, kábító hatású anyagot árult, majd a vételár hátralékot sokkolóval és bicskával kényszerítette ki adósaitól.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A vádirat szerint a jánoshalmai férfi – az ügy vádlottja - 2021-ben „kristály” néven ismeretlen eredetű és összetételű kábító hatású anyagot árult kiskorú ismerősei részére a lakásán, valamint városszerte parkokban és buszmegállókban. Ennek során gyakran előfordult, hogy vevői adósok maradtak a vételárral. Ilyenkor a vádlott erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette ki a mielőbbi fizetést a gyermekkorú sértettektől, akiket a férfi folyamatosan félelemben tartott.

Egyik kiskorú vevőjét 2021 nyarán egy közeli erdőbe hívta el, ahol pénzt vagy műszaki cikket követelve egy sokkolót szegezett a nyakához. A megfélemlített kiskorú a tartozása fejében előbb egy házimozi rendszert hozott el otthonról, néhány nap múlva azonban további értékeket követelt tőle a férfi. 

Nyomatékul egy bicskával ijesztett a sértettre, majd ismét elővett egy sokkolót, amit be is kapcsolt, mondván ha kibírja a sokkolást, elszámoltnak tekinti a tartozást. 

Ebből nemhogy nem lett semmi, de néhány hét múlva a vádlott sokkolóval egy 25 ezer forint értékű drón átadására is kényszerítette kiskorú áldozatát.

Másik vevőjétől a vasútállomás mosdójában bicskával akarat behajtani az egyébként nem vitatott tartozását, majd ököllel is arcon ütötte. 

Harmadik kiskorú áldozatát dühében a bordáján, hasfalán és bal combján bántalmazta a sokkolóval 

amiatt, mert egy korábbi vásárlásból eredő tartozás fejében nem a vádlottnak, hanem más személynek adta át a mobiltelefonját. A férfi attól sem riadt vissza, hogy egy valójában nem létező tartozás megadását bicskával fenyegetve követelje a korábban bántalmazott áldozatától, aki ennek hatására egy LCD tv-t hozott el otthonról és adott át zsarolójának.

A kiskunhalasi rendőrök 2021 októberében elfogták a férfit, akiről kiderült, hogy előzőleg „kristályt” fogyasztott.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit többrendbeli minősített zsarolás és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja és ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában