Kék hírek

2022.05.12. 19:00

Összefogással tartották vissza a migránsokat a dunafalvai polgárőrök

Két migránsnak tűnő idegen ment be az egyik boltba Dunafalva központjában kedd délután – erről értesítette a polgárőröket a szomszédos vendéglátóegység munkatársa.

Horváth Péter

A dunafalvai polgárőrség járőrpárosa, Kovács István és Gábor József a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival hajtottak végre összehangolt szolgálatot és azonnal a helyszínre siettek, de már az idegenek hűlt helyét találták. Közben Sike István helyi lakos kerékpárján az ismeretlenek keresésére indult és jelezte a polgárőröknek, hogy merre mentek tovább az ismeretlenek. Így hamar az éppen megvásárolt ételüket fogyasztó migránsok nyomára bukkantak a polgárőrök. A kevéssé együttműködő illegális határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért a polgárőrök a határrendészek kiérkezéséig visszatartották őket. Lemle Zoltán egyesületi elnök hangsúlyozta, hogy az eset szép példája a lakosság, a polgárőrség és a határrendészet összefogásának, amivel közösen szavatolják a lakosok békéjét és biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában