Tompa / Kiskunhalas

2022.05.26. 08:34

Korábbi bántalmazója házának a felgyújtásával fenyegetőzött, vádat emeltek ellene

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített magánlaksértés és zaklatás miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki egy korábbi szóváltásból kialakult kölcsönös verekedés során szerzett súlyos sérüléséből felgyógyulva folyamatosan provokálta és többször életveszélyesen megfenyegette bántalmazója családját.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja 2021. május 29-én éjjel, Tompán egy családi rendezvényről gyalogolt haza ittasan, amikor egy családi ház udvarán tartózkodó családdal szóváltásba keveredett. A vita hevében a férfi bement az udvarba, hogy a nézeteltérést lerendezze. Verekedni kezdtek a házigazdával, aki végül egy bárddal többször megütötte a fején, életveszélyes sérülést okozva a vádlottnak. Bár a bántalmazója elmenekült a helyszínről, a felbőszült vádlott a fejsérülése ellenére vissza akart vágni, ezért berúgta a családi ház ajtaját és a bent tartózkodó nőket és gyermekeket megölésükkel fenyegette meg.

Röviddel ezután, súlyos fejsérüléséből felgyógyulva a vádlott többször felkereste bántalmazója családját és életveszélyesen megfenyegette őket.

2021. június 18-án késő este a vádlott ittas állapotban ismét megjelent a család házánál, ahol folyamatosan provokálta az ott élőket, illetve több esetben az utcáról bekiabált nekik, hogy „két hét múlva nem lesztek itt, felgyújtom a házatokat, mind meghaltok.”

Az éjszaka folyamán a család többször rendőri segítséget kért a vádlott provokáló magatartása és súlyos fenyegetései miatt, ő azonban még a hatóság felszólítására sem volt hajlandó elhagyni a helyszínt. Végül az éjféli órákban önként távozott a lakhelyére.

Az ügyészség a férfit magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntettével és zaklatás vétségével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában