Határvédelem

2022.05.13. 07:53

Kilencvennyolc határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 394 határsértőt tartóztattak fel és 229 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 15 esetben összesen 98 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Kecskemét, Kelebia, Balotaszállás, Kunbaja, Kisszállás, Hóduna, Bácsalmás és Bácsbokod közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 29 esetben, összesen 240 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ruzsa, Zákányszék, Csengele, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 2 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Fejér megyében, Kisapostag területén a rendőrök 9 illegális migránst fogtak el.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Jánossomorja és Mosonudvar területén 28 határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében, Ócsa területén a rendőrök 17 illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, tunéziai, török, indiai, pakisztáni, palesztin, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben Bács-Kiskun, és 9 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 229 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 7 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában