Galériával

2022.05.21. 15:44

Három Bács-Kiskun megyei település polgárőrsége tartott a rendőrséggel közös akciót

Kadafalva, Ballószög és Helvécia polgárőrei összehangolt akciót tartottak a rendőrséggel közösen péntek este.

Horváth Péter

Három település belterületén és tanyavilágában járőröztek a rendfenntartók. Fotó: Bús Csaba

Az akcióban a három település belterületén és tanyavilágában járőröztek a rendfenntartók. Az évekre visszatekintő együttműködés célja, hogy erősítse a települések belterületén és a tanyavilágban élők biztonságérzetét. Mintegy ötvenen járőr vett részt a szolgálatban, amely Helvéciáról, a Művelődési Háztól indult. A polgárőrség részéről dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke és dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a rendőrség nevében Czigány János alezredes köszöntötte az akcióban részt vevőket. 

A négy órás akcióban a rendőrök és a polgárőrök ellenőrizték a közlekedésben részt vevőket és több csoporttal bejárták a települések kül- és belterületét.

Az egyes ellenőrzések után ajándékot is kaptak a közlekedők a rendőröktől. Az első állomás Helvécia volt, majd Ballószög, végül Kadafalva következett, melynek tágan vett környékét, Szarkást, Alsó- és Felsőcsalánost, Úrihegyet és Miklóstelepet is körbejárták.

Kovács László, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület titkára elmondta, hogy régre nyúlik vissza a három egyesület jó kapcsolata és együttműködése. A közös szolgálatokon túl rendszeresen meghívják egymást a különböző rendezvényeikre és bálokat is szerveznek. Mint fogalmazott, az ilyen akciók célja, hogy érezze a lakosság, hogy a polgárőrség és a rendőrség értük van, a biztonságukat szolgálják. A korábbi közös akciókban előfordult, hogy gyorshajtókat, rendszám nélküli autókat fogtak, de már életet is mentettek, amikor az ősz végi fagyban földön fekvő emberhez hívtak mentőt.

Este elégedetten vonhattak mérleget a hatóságok, mert az akció ismét látványos sikert hozott: Szarkásban, az egyik hulladéklerakónál egy körözött személyt is felismertek, akit előállítottak a rendőrségre. Az összehangolt szolgálatba alatt 150 láthatósági mellényt osztottak ki a rendőrök a közlekedőknek, de többek nem csak ajándékkal, hanem bírságcédulával is távoztak, a kivilágítás, illetve a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában