Vádemelés

2022.05.11. 09:13

Figyelmetlenség miatt teherautójával letarolta a sofőr a szembejövő személyautót

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy sofőrrel szemben, aki pótkocsis tehergépkocsijával közlekedve figyelmetlenségből későn észlelte, hogy az előtte haladó jármű balra kíván kanyarodni, emiatt intenzíven fékezett és az ütközés elkerülése végett áttért a szemközti sávba, ahol egy személygépkocsival ütközött. A vétlen jármű vezetője az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette, családtagjai – köztük két kisgyermek – súlyosan megsérültek.

Baon.hu

Fotó: ügyészség.hu

A vádirat szerint a Pest megyében élő férfi – az ügy vádlottja – 2021. június 24-én délután jó látási és derült időjárási viszonyok mellett az 52-es számú főúton, Solt irányába mintegy 70 kilométer/órás sebességgel közlekedett pótkocsis teherautójával. Figyelmetlensége miatt későn észlelte, hogy az előtte haladó jármű a balra kanyarodási szándéka miatt lassított, majd megállt. Emiatt a vádlott a járműszerelvényt intenzíven fékezte és balra kormányozta, ezáltal áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemből szabályosan közlekedő személyautó bal elejének. Az ütközést követően a személyautó az útpadka melletti füves területre sodródott – írja az ügyészség.

A baleset következtében a vétlen jármű biztonsági övet használó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mellette ülő felesége és a hátul ülő egyik kisgyermek súlyos, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó hátsó ülésén, a vezető mögött gyermekülésben utazó kisebbik gyermek közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: ügyészség.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában