Bűnügyek

2022.05.16. 14:30

Fiatalkorúaknak is árulta a drogot a keceli trió, elítélték őket

Ezer forintért árulták a kábítószert, a bíróság elítélte őket.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kiskőrösi Járásbíróság új pszichoaktív anyaggal visszaélés, és kábítószerrel visszaélés miatt 5 év börtönre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 44 éves keceli férfit, aki saját fogyasztásra, és értékesítésre szerzett pszichoaktív anyagot, illetve saját használatra kábítószert is. A férfi a saját lakásán tárolt pszichoaktív anyagot (etil-hexendron vegyület) részben felnőtt, részben pedig fiatalkorú személyek részére értékesítette, alkalmanként ezer forintért.

A férfi élettársát és annak ismerősét a bíróság szintén bűnösnek találta új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében, mert bizonyítást nyert, hogy 2020-ban több alkalommal ők is közreműködtek az anyag értékesítésében. Ezért az élettársat 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre, míg annak ismerősét 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság.

Az ítélet mindhárom vádlott vonatkozásában jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában