Bántalmazás

2022.05.20. 09:09

Felverte az utca porát, ezért megleckéztette az ételt hordó nőt a halasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése, zaklatás és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki azért, hogy megleckéztesse az ételhordó futárt, követni kezdte, majd egy zsákutcában útját állta és bántalmazta, valamint életveszélyesen megfenyegette a nőt.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja - 2021. szeptember 8-án délben egy útkereszteződésben megállt az ételhordó futár autója mellett és a lehúzott ablakon keresztül szidalmazni kezdte amiatt, hogy előzőleg a haladása során felverte a port a férfi lakóháza előtti földes úton. A nő közölte, hogy futár és sietnie kell a kiszállítással, majd elhajtott a helyszínről. Észrevette azonban, hogy a férfi követi őt, ezért sietségében és tévedésből egy közeli zsákutcába hajtott be. Mire megfordult, a férfi utolérte és autójával útját állta, emiatt nem tudott továbbhaladni.

A vádlott kiszállt a járművéből és odalépett a sértetthez, hogy ismét számon kérje őt. 

Ekkor a futárnő a telefonjával fényképet készített az útját álló jármű helyzetéről, egyúttal segítséget akart hívni. A férfi azonban benyúlt a jármű nyitott ablakán és rángatni kezdte a nőt, miközben a telefonját is igyekezett kicsavarni a kezéből. 

Dulakodás közben könyökével megütötte a nő száját, leverte fejéről a szemüvegét és betörte a telefonjának kijelzőjét. 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló felszínes sérüléseket szenvedett.

A futárnő kiabálására a vádlott rövidesen felhagyott a támadással és a közeli lakóhelyére hajtott, ahová a sértett – mozgási szabadságát visszanyerve – követte, miközben segítséget hívott a helyszínre. Itt ismét szóváltásba keveredtek, melynek során a férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy a rendőrök előtt is kitapossa a belét – tudtuk meg Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna szóvivőtől.

Az ügyészség a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá zaklatás és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában