Kék hírek

2022.05.31. 07:43

Egy tucat külföldit szállított a majsánál igazoltatott bosnyák embercsempész

A Bács-Kiskun megyei nyomozók a bűncselekménnyel gyanúsítható férfit őrizetbe veszik.

Baon.hu

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. május 30-án 22 óra és 2022. május 31-én 4 óra között Katymár, Kelebia és Hercegszántó térségében öt nagyobb csoportban összesen 76 külföldit tartóztattak fel. A magukat szír, pakisztáni, afgán és török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi-Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai Kiskunmajsa térségében 2022. május 30-án 23 óra 10 perckor intézkedés alá vontak egy szerb honosságú járművet, amelyet egy 40 éves bosnyák férfi vezetett. A kocsiban a sofőrön kívül 12 külföldit találtak a rendőrök, akik pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában