Kék hírek

2022.05.25. 08:50

Egy embercsempészt elfogtak és 104 migránst feltartóztattak a Bács-Kiskun megyei rendőrök

Szerdán a rendőrök megállítottak egy autót, amellyel 12 külföldit Nyugat-Európába akart szállítani egy embercsempész, ezután pedig 92 illegális migránst tartóztattak fel az egyenruhások.

baon.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi-Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály egyenruhásai szerdán 0 óra 40 perckor Kiskunmajsa közigazgatási területén egy gépkocsit ellenőriztek, amelyet egy montenegrói férfi vezetett. A kocsiban a sofőrön kívül 12 külföldi tartózkodott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállították, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mint írják, a Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások szintén szerdán 5 óra alatt 92 illegális migránst tartóztattak fel, közülük egy 49 fős csoportot Hercegszántónál állítottak meg a rendőrök.

A csoportok tagjai szír, pakisztáni, tunéziai és afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában