Vádemelési javaslat

2022.04.03. 08:43

Vagonokat dézsmáltak a miklósi tolvajok: vittek mindent, amit értek

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai a vagyonvisszaszerzés érdekében közel 19 millió forintot foglaltak le az eljárás során.

baon.hu

Fotó: police.hu

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság 2019-ben nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik a helyi vasútállomáson vagonokat dézsmáltak meg. A tolvajok válogatás nélkül vettek magukhoz mindent, amit találtak: műszaki cikkeket, plüss figurákat, ágyneműket, takarókat, gyermekjátékokat, konyhai felszereléseket szereztek meg hozzávetőlegesen 2 millió forint értékben. 

A még nagyobb zsákmány reményében néhány nap múlva visszamentek a bűntett helyszínére, ahol egy tehervonat hét konténerének a zárját feszítették le. 

Rövid ideig szerencsésnek mondhatták magukat, mert nagyértékű számítógép-alkatrész szállítmányt találtak, de amikor elkezdték lepakolni a szerzeményüket a vonatról, a rendőrök lecsaptak rájuk. A bűnös tevékenység közben tetten ért 28 és 42 éves férfiakat a rendőrök a gyanúsítottkénti kihallgatás után őrizetbe vették.

A nyomozók széleskörű vizsgálódásba kezdtek, és ennek során kiderült, hogy a kunszentmiklósi lakosok több hasonló jellegű bűncselekményt is elkövettek, és ezzel jelentős károkat okoztak a fuvarozást végző cégnek.

 

A 28 éves férfi önállóan is tevékenykedett, illetve egy esetben egy harmadik – szintén kunszentmiklósi – személyt is bevontak a bűncselekmény elkövetésébe. A rendőrök őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A kunszentmiklósi rendőrök az alapos nyomozás eredményeként megtalálták az orgazdát is. Egy 43 éves helyi férfi vásárolta meg a kiskereskedelmi árhoz képest jóval alacsonyabb áron a lopott holmi egy részét. A felvásárlónál tartott házkutatás során – a vagyonvisszaszerzés érdekében – a rendőrök közel 19 millió forint készpénzt foglaltak le.

 

A bűnbanda tolvajlással foglalkozó tagjait lopással gyanúsítják, a felvásárlót pedig pénzmosás bűntettével. Jelenleg már mindannyian szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben a rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában