Különös visszaeső

2022.04.06. 08:41

Ittasan, hamis rendszámmal, őztetemmel az autójában vezetett az eltiltott majsai férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklás, eltiltás hatálya alatti és ittas járművezetés, egyedi azonosítójellel visszaélés, továbbá lopás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki elromlott járművének rendszámát egy másik autójára szerelte fel, majd annak ellenére, hogy a bíróság korábban eltiltotta a vezetéstől, alkohol és kábítószer befolyása alatt közlekedett gépkocsijával Kiskunhalas lakott területén. Utasterében egy őzbak tetemet is találtak, amelyet nem sokkal az igazoltatása előtt ütött el és haza akart vinni.

baon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvívője elmondta: a kiskunmajsai férfit egy korábbi ittas vezetés miatt a bíróság 2 évre eltiltotta a járművezetéstől. Ezen tiltás ellenére a férfi 2021 szeptemberében úgy közlekedett járművével Kiskunhalason, hogy előzőleg kábítószernek minősülő „kristályt” és alkoholt is fogyasztott.

Ráadásul a járművön nem az arra eredetileg kiadott rendszám volt, ugyanis a férfi egy másik, működésképtelenné vált járművének rendszámát szerelte fel rá.

Nem sokkal később, 2021 novemberében egy éjjel a férfi ismét ittasan vezette járművét, amikor a kiskunhalasi rendőrök igazoltatták. Ekkor az autó utasterében egy 200 ezer forint értékű őzbak tetemet is találtak, amiről kiderült, hogy nem sokkal az igazoltatást megelőzően ütötte el a férfi és haza akarta vinni.

Az ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek számító férfit egyedi azonosítójellel visszaélés, eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettével, valamint ittas járművezetés, kábítószer birtoklás és lopás vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában