Vádemelés

2022.04.13. 08:43

Elgáncsolta és kirabolta áldozatát a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű, lopásokból élő férfival szemben, aki a sötét utcán szemmel láthatóan ittas állapotban előtte haladó gyalogost elgáncsolta, majd a földre került áldozata kezéből kitépte a táskáját.

Baon.hu

Követte majd elgáncsolta áldozatát Kecskemét külterületén. Fotó: ügyészség.hu

A vádirat szerint munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi 2021. december 29-én az esti órákban Kecskemét egyik külvárosi utcájában gyalogosan haladva észrevette az előtte haladó, de szemmel láthatóan ittas állapotban lévő sértettet és elkezdte követni. Röviddel később váratlanul belerúgott a sértett lábába és elgáncsolta, amitől a földre került. Ezután a rabló földön fekvő áldozata kezéből olyan erővel tépte ki a táskáját, hogy annak füle a támadás során elszakadt. A sértett táskájában benne volt a mobiltelefonja, 1.500,- Ft készpénze, néhány személyes okmánya, amit a helyszínről futva távozó támadó magával vitt – írja az ügyészség.hu.

 

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi előző hónapban egy kecskeméti festékbolt hátsó, nyitott udvaráról ellopott egy kerékpárt is, amely nem került elő, ezért a sértett a nyomozás során kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette mellett lopás és közokirattal visszaélés vétségével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában