Kék hírek

2022.04.01. 07:23

Árokba borult Soltnál a román embercsempész

12 illegális migránst szállított a teherautóban a férfi.

Baon.hu

Illusztráció. Fotó: police.hu

Az 52-es főút 44-es kilométerénél a Solti Rendőrőrs munkatársai a főút mellett egy árokba borult teherautót találtak 2022. március 31-én 17 óra 35 perckor. A raktérből 12 illegális migráns mászott ki, közülük a jelenlegi adatok szerint öten megsérültek, őket kórházba szállítják a mentőszolgálat munkatársai. A többi migránst – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik a rendőrök az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

 

A gépjárművet egy román állampolgár vezette, aki a gyanú szerint a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában