Mentőakció

2022.03.11. 07:31

Rendőrségi helikopterrel és drónokkal is keresték az eltűnt kisfiút Tázlár közelében

Csütörtök délután riasztották a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat és a környékbeli területi önkéntes mentőszervezeteket, mert egy hét éves kisfiú veszett el Tázlár környékén egy erdőben. Közel százan keresték a gyermeket, aki még sötétedés előtt épségben előkerült.

Pozsgai Ákos

Összehangolt munkával, sikerrel zárult a keresés. Fotó: Kiskunhalasi Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport

A kisfiút Tázlár és Bócsa között a településtől három kilométerre lévő erdős részen veszítették szem elől a szülei – közölte Babud Jenő a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem Kiskunhalasi Kirendeltségének vezetője.

 

A tűzoltó ezredes elmondta, hogy a keresésben a soltvadkerti önkormányzati, a soltvadkerti, az akasztói, és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók, a Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport, a Kiskőrös Járási Mentőcsoport, a Kiskunmajsa Járási Mentőcsoport, a Dél-magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület, a rendőrség tizenegy fővel, hét járművel és egy kereső-kutató helikopterrel, a polgárőrség, a Kefag Zrt. és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, a FOKA (Folyami Katasztrófavédelem), valamint civil önkéntesek vettek rész.

 

A keresőcsapat tagjai quadokkal, terepjárókkal és gyalogosan kezdték meg az erdőben a kutatást, később drónokkal is bekapcsolódtak a terep felderítésébe önkéntes segítők, valamint a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület speciális kereső kutyákkal, a bodoglári vadásztársaság és a kiskunhalasi mezőőrök vettek részt.

 

– A példaértékű összefogásnak köszönhetően a gyermeket még sötétedés előtt, negyedhat tájban sértetlenül megtalálták – számolt be a kutatás részleteiről Babud Jenő, aki elmondta azt is, hogy a kutatásban résztvevőknek a tázlári önkormányzat biztosított meleg teát és ételt. – Szavakba nem tudom önteni mennyire hálás vagyok. Nem lehet elégszer elmondani, köszönöm. Példaértékű és egy csoda az az összefogás, amit tettetek értünk ma. Köszönöm a Mentőcsapatnak, a Mezőőröknek, a Tűzoltóknak, a rendőröknek, az önkénteseknek és mindenkinek, aki ott volt velünk és segített nekünk. Köszönöm, hogy vagytok – írta közösségi oldalán a kisgyermek édesanyja.

Összehangolt munkával, sikerrel zárult a keresés. Fotó: Kiskunhalasi Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport

 

Fotó: Kiskunhalasi Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport

 

Fotó: Kiskunhalasi Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában