Bűncselekmények

2022.03.04. 11:50

Pénzért cserébe hamisan igazolta Covid vakcina beadását egy Bács-Kiskun megyei háziorvos

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal való visszaélés bűntette miatt letartóztatását indítványozza annak a Bács-Kiskun megyei háziorvosnak, aki az őt felkereső páciensektől pénzt fogadott el azért, hogy a vakcina tényleges beadása nélkül az oltottság tényét számukra valótlanul igazolja.

baon.hu

Fotó: Illusztráció / Ujvári Sándor

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvívője elmondta, hogy a megalapozott gyanú szerint a háziorvos 2022 februárjában az őt rendelőjében felkereső páciensektől rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a COVID-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja számukra az oltás felvételét. A háziorvos a jogtalan előnyért a védőoltások beadásának tényét asszisztense közreműködésével valótlanul rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (ESZSZT) információs rendszerében.

A nyomozók a háziorvost őrizetbe vétele mellett üzletszerűen elkövetett vesztegetés és védettségi igazolvánnyal való visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza a gyanúsítottal szemben, mert a terhére rótt korrupciós bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. 

Ezen kívül a cselekmények jellegéből, megvalósítási módjából megalapozottan tartani lehet attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Végül a bűncselekményeket sorozatjelleggel elkövetni látszó gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye is indokolja.

Az ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója pénteken fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában