Gyilkosság

2022.03.04. 17:35

Párnával ölhette meg karcagi élettársát a felsőlajosi férfi, több év börtön várhat rá

Karcagi otthonukban megölte, majd Felsőlajos közelében elásta élettársát egy most 33 esztendős férfi. A történtek után két kiskorú gyermek maradt árva. A Szolnoki Törvényszéken zajló bizonyítási eljárás a befejezéséhez közeledik. A pénteki tárgyaláson azt vizsgálta dr. Pongrácz Zsolt bíró, hogy az ügyészség szerinti szándékos, vagy a védelem által hangoztatott véletlenszerű volt-e az emberölés.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.som/illusztráció

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly január 5-én délelőtt letért az úttestről, árokba hajtott és egy betonoszlopnak ütközött egy személyautó az 5-ös számú főút 82-es kilométerénél, Kecskemét térségében. A sofőrt feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből – írja a Szoljon.hu.

Nem sokkal később kiderült, a sofőrt a rendőrség már kereste, mert őt gyanúsították meg azzal, hogy 2020. december 22-én délelőtt Karcagon meggyilkolta, majd Felsőlajos közelében elásta élettársát.

A pénteki tárgyaláson az elhunyt édesanyját, illetve testvérét hallgatta ki tanúként dr. Pongrácz bíró. Mint a vallomásokból kiderült, a vádlott és áldozata korábban egy párt alkottak. Kapcsolatukból született egy gyermek, míg a nőnek korábbról volt egy fia is. A fiatal asszony egy idő után elhidegült párjától, szakítani akart vele. A férfi azonban folytatta volna kapcsolatukat. Volt, hogy a férfi felsőlajosi házában, volt, hogy a nő édesanyjánál, egy karcagi házban éltek. A 2020-as években már sokat veszekedtek.

A férfi szeptember 13-án Karcagról visszaköltözött Felsőlajosra, de folyamatosan az újrakezdéssel zargatta élettársát. December 21-én ezt írta párja húgának: „Nem fogok Karcagra menni karácsonykor, mert nem akarom megölni!”.

De mégis megjelent, és este ott is aludt az anyósáéknál. A tanúvallomások szerint december 22-én délelőtt egy takaróval lefedve alvó állapotban még látni vélték a fiatal nőt, de délutánra már eltűnt. A férfi szerint ismeretlen helyre távozott… Aztán ő is „felszívódott”.

Mint a vádlott beismerő vallomása alapján kiderült, párjával veszekedett, az rátámadt, ő pedig védekezésből a nyakánál fogva az ágyra rántotta le a nőt, aki azután már nem is adott életjelet magáról. Szerinte teljesen véletlenszerű volt a cselekménye…

A tárgyalásra beidézett orvosszakértők szerint azonban nem a vádlott elmondása szerint állhatott be a halál. A boncoláskor fény derült arra, hogy valószínűsíthetően egy párnával fojtották meg a sértettet. A szakértők szavai súlyos éveket jelenthetnek a férfi büntetése szempontjából.

A bizonyítási eljárás áprilisban folytatódik. Ezen a tárgyaláson egy további tanú meghallgatása után várhatóan elhangzanak a perbeszédek, és akár az elsőfokú ítéletre is sor kerülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában