Kék hírek

2022.03.29. 08:04

Öt külföldit csempészett autójában a román férfi, Majsáig jutott

Kiskunmajsánál fogták el a csempészt, a migránsokat pedig Kiskunfélegyházánál tartóztatták fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Baon.hu

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi-Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei kedden 1 óra 15 perckor Kiskunmajsán intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy román férfi vezetett. A kocsiban a rendőrök a sofőrön kívül további 5 külföldit találtak, akik indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – írja a police.hu.

 

A gyanú szerint a 47 éves román állampolgár a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit előállították és őrizetbe vették, majd kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások kedden 5 óra 25 perckor Kiskunfélegyháza térségében 14 külföldit tartóztattak fel. A magukat marokkói, tunéziai és algériai állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

 

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában