Kék hír

2022.03.08. 07:42

Nyolc migránst csempészett autójában a moldáv férfi

Izsák közelében fogták el az embercsempészt a rendőrök.

Baon.hu

Fotó: police.hu

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2022. március 8-án 1 óra 35 perckor Izsák közigazgatási területén egy autót ellenőriztek, amelyet egy moldáv férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 8 külföldi tartózkodott, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – írja a police.hu.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Az moldáv állampolgárt előállították, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. március 8-án 1 óra 25 perckor Sárhát közigazgatási területén 12 illegális migránst, fél órával később Budzsaknál egy 21 fős csoportot tartóztattak fel.

A csoportok tagjai szír és török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában