Vádemelés

2022.03.09. 09:23

Négy év börtönt is kaphat a tizenhét migránst szállító román embercsempész

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy román férfi ellen, aki 2021. november 3-án 17 migránst akart egy ponyvás utánfutóval Bécsbe szállítani, de a NAV járőrei az M5-ös sztrádán, Kecskemét közelében tetten érték.

Baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint a román férfit egy ismeretlen megbízó vette rá arra, hogy a szerb-magyar határt illegálisan átlépő bevándorlókat szállítson a határ közeléből az osztrák fővárosig. Az ismeretlen megbízó fizetséget is ígért a vádlottnak a bűncselekményért – írja az ügyészség.hu.

 

A vádlott 2021. november 3-án este az ismeretlen megbízótól a mobiltelefonjára kapott GPS koordináták alapján a szerb-magyar határ közelébe hajtott. A vádlott autójához egy ponyvás utánfutó volt rögzítve.

 

A határ közelében a vádlott az utánfutóba beszállított tíz afgán és hét szír migránst, majd az ismeretlen „sétáltató” embercsempészek segítségével lezárták kívülről a ponyvát. A román embercsempész el is kezdte szállítani a migránsokat Ausztria felé.

 

Az M5-ös autópálya egyik Kecskemét környéki pihenőjében azonban a NAV járőrei megállították a csempészjárművet. A járőrök az embercsempészt és a migránsokat elfogták. Az őrizetbe vett embercsempészt a bíróság letartóztatta.

 

A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben.

 

Ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, az ügyész 4 év végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta azzal, hogy az embercsempészt Magyarországról 8 évre ki is kell utasítani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában