Videóval

2022.03.21. 14:22

Légi megfigyeléssel segítik az M5-ös autópálya ellenőrzését

A Bács-Kiskun megyei rendőröknek a készenléti rendőrök és egy drón segített az ellenőrzésben.

Baon.hu

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának munkatársai – a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály egyenruhásaival együttműködve – fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést végeztek az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán. A rendőrök igénybe vették a Készenléti Rendőrség egyik drónját is, így a sztráda forgalmát a légtérből is megfigyelhették – írja a police.hu.

 

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, valamint a követési távolság be nem tartásával kapcsolatos szabályszegések ellenőrzésére, szankcionálására irányult.

 

Az ellenőrzés során kifejezetten a drón segítségével két külföldi sofőrrel szemben – nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt – szabtak ki helyszíni bírságot.

 

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a jövőben is folytatódnak a hasonló, közlekedésbiztonsági helyzet javítását célzó akciók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában