Vádemelés

2022.03.31. 10:02

Két évre ítélték a halason elfogott grúz és a román embercsempészt

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárások keretében jogerősen 2 év börtönre és 4 év kiutasításra ítélt egy 27 éves grúz, valamint egy 29 éves román férfit, akiket a Kiskunhalasi Járási Ügyészség állított bíróság elé embercsempészés vádjával.

Hraskó István

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Dr. Sárközy Szabolcstól, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk, a grúz férfi idén január 5-én szándékosan segítséget nyújtott illegálisan Szerbiából Magyarországra szökött 7 szír állampolgárnak abban, hogy Ausztriába jussanak. Egy gépjárműbe felvette a bevándorlókat, közülük öt az utastérben, kettő pedig a csomagtérben utazott. Amikor a rendőrök a járművet Balotaszállás külterületén intézkedés alá kívánták vonni, a férfi nem állt meg, végül Kiskunhalason érték utol, ahol sikerült elfogni.


A román férfi tavaly december 30-án 13 afgán állampolgárnak kívánt segíteni abban, hogy Ausztriába jussanak, miután átszöktek a szerb határon. A tehergépkocsit azonban Balotaszállás külterületén a rendőrök feltartóztatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában